--maak zelf een professionele mailing die werkt--

Tips voor het printen en couverteren.

Het printen van uw mailing.

Na het schrijven gaat u de mailing uitprinten. Als u een grote mailing heeft (1000 plus) dan is het niet verstandig om dit zelf te doen. Een drukker kan het goedkoper. Het resultaat is vaak mooier doordat de drukker gebruik maakt van professionele apparatuur. Vaak kan het mailingbedrijf dat u gebruikt ook professioneel printen. Maak hier gebruik van, het scheelt in de kosten.

Als u zelf gaat printen, gebruik dan altijd een laserprinter. Onder invloed van vochtigheid kan de inkt van een inktprinter uitlopen.

Print niet direct het hele adressenbestand uit. Maak eerst een test met een testbestand van een percentage van het adressenbestand.

Als u in series verstuurd, print dan ook uw mailing in series. Hiermee wordt het mogelijk om de juiste dagtekening te vermelden.

Couverteren is het vullen van de envelop met een gevouwde brief en het sluiten van de envelop.


De envelop.

De envelop geeft de eerste indruk van uw mailing. Gebruik bij voorkeur een vensterenvelop met uw huisstijl kenmerken zoals het logo. Een gedrukte envelop ziet er een stuk professioneler uit dan een standaard envelop met een sticker. Indien u een grote mailing heeft, loont het wellicht om aparte mailing enveloppen te laten drukken met een pakkende test.
Vermeld uw adres gegevens links boven in de hoek van de envelop op de voorzijde. Gebruik bij een normale mailing (brief evt. met bijlage in een envelop) altijd een vensterenvelop met standaard afmetingen. Dit maakt de machinale verwerking voor het insteken en sorteren gemakkelijker.

Het vouwen en insteken.

Het is heel simpel. Vouwt u zelf, vouw dan recht. Een scheve vouw staat erg slordig. Vouwen is een tijdrovend klusje. Beter is het om dit uit te besteden aan een mailing bedrijf. Mailingbedrijven hebben vaak een standaardprijs per 1000 stuks voor vouwen en insteken. Deze ligt gemiddeld rond de 35 euro.