--maak zelf een professionele mailing die werkt--

Versturen en frankeren.

Versturen

Eindelijk bent u toe aan het daadwerkelijke versturen van uw mailing. Controleer voordat u aan deze fase begint alles nog eens grondig. Voldoet de mailing aan uw eisen? Zo ja, start dan de verzendfase en zet de response afhandeling op scherp.

Heeft u een grote mailing, doe het verzenden dan niet zelf maar schakel hiervoor een mailingbedrijf in. Dit kan enorm schelen in portokosten.

Mailingbedrijven weten waar de voordeligste tarieven worden aangeboden en dat is lang niet altijd TPG. Vooral de tarieven voor het buitenland variëren enorm. Verschillen van 20 procent zijn geen uitzondering.

Als u in series mailt zorg er dan voor dat u voldoende capaciteit inruimt voor de verwerking van de response. Een gouden regel is om drie dagen voor u denkt klaar te zijn met de response afhandeling van mailing A, mailing B te versturen.


Frankeren

Gaat u toch zelf verzenden, gebruik dan geen postzegels. Deze staan niet erg professioneel. Beter zijn de port-betaald stempels of de frankeermachine. Deze geven de envelop een zakelijker uiterlijk mee.

Postzegels volstaan wel als het gaat om een persoonlijke mailing, ze werken dan mee aan het personaliseren van uw mailing. Een licht gevoel van exclusiviteit. Plak de postzegel recht.

 

Ga verder naar: het testen van uw mailing.

 

Ga verder naar: schrijven van een zakelijke mailing.