--maak zelf een professionele mailing die werkt--

Wat is een Mailing, Direct Mail of DM?

straatnaamborden

In iedere bedrijfstak is een persoonlijke benadering van klanten en prospects van groot belang. Direct mail is een prima middel om snel en gecontroleerd een grote groep ontvangers te benaderen met dezelfde boodschap.

Het doel van de mailing (of Direct mail) is meestal het verkrijgen van response voor bijvoorbeeld een bestelling of een afspraak. De mailing kent een drietal verschijningsvormen die zich kenmerken door de manier van versturen. Direct mail per post, de e-mailing en de faxmailing.

Direct mail per post is de oudste van de drie en de meest gewaardeerde. Een e-mailing wordt vaak gezien als ongevraagde post (spam) en verdwijnt in de meeste gevallen ongeopend in de virtuele prullenbak. Hetzelfde geldt voor de faxmailing. Vooral het feit dat u daarbij gebruik maakt van het papier van de ontvanger wordt niet altijd even positief beoordeeld.

Deze site gaat voornamelijk over de oudste vorm van Direct mail (DM): de mailing per post. De voordelen van deze vorm zijn enorm.
Uw mailing per post is:

  • selectief, u bepaalt de ontvanger;
  • gecontroleerd, u bepaalt zelf de timing en planning;
  • overtuigend, leer middels deze site hoe u een overtuigende mailing schrijft;
  • meetbaar, de respons is persoonlijk en goed te verwerken;
  • goedkoop, de kosten per lead zijn meestal laag;
  • persoonlijk te maken, lees op deze site hoe u dat doet.

Vaak is de mailing in de vorm van een brief, een gepersonaliseerde folder of een briefkaart. Deelname aan een mailpack is ook een vorm van direct mail. De verschijningsvormen van een mailing kennen vele subvormen en combinaties.

Toepassingen van een mailing per post.

De mailing per post kent vele toepassingen. Het grootste deel van de mailings worden gebruikt om een bedrijf te presenteren aan klanten en prospects. Een andere toepassing is het communiceren van acties en prijswijzigingen. Ook worden ontvangers uitgenodigd voor beurzen en seminars. Dit zijn de meest belangrijke toepassingen. Minder vaak worden mailings gebruikt voor enqutes en aankondigingen van bedrijfsbezoeken.

Ga verder naar: mailing voorbereiden.